Jos kerhoposti ei näy, niin napsauta tästä!

 

Kerhoposti vko 35


 

MAOL:n syyskoulutuspäivät Keravalla 7.-8.10.2011

Teemana  "Koulu on yhtä sirkusta..."

Ilmoittautuminen on alkanut ja mukaan mahtuu vielä!

Mukana koulutuspäivillä mm.

  • professori, YTL:n matematiikkajaoksen pj. Juha Kinnunen kertoo miten uusinta laskinohjetta pitäisi tulkita
  • työelämäasiamies Marjatta Pitkänen OAJ:sta luennoi: Koulussa sattuu ja tapahtuu? Yhteistoiminnalla työhyvinvointia arjen tueksi
  • paneelikeskustelu matematiikan opetuksen ja oppimisen tilasta Suomessa

Tutustu koulutuspäivien ohjelmaan ja löydä itsellesi sopivat työpajat ja luennot. Osoitteesta www.maol.fi/kerava  löytyy myös näytteilleasettajien esittelyt ja yritystyöpajojen pitäjät.

Lauantain päättää iltajuhla Järvenpään hotelli Scandicissa klo 19.00-22.00, jonka jälkeen ravintola aukeaa muulle yleisölle. Varaa paikkasi iltajuhlassa ilmoittautumisen yhteydessä.

Muistathan ilmoittautua ja tulla tapaamaan kollegojasi Keravalle.

Nähdään Keravalla!


Kemian demokurssi Lopella 24.9.2011

Kemian demokurssilla opettaja saa uusia vihjeitä ja verestää vanhoja, ehkä unohtumassa olevia työohjeita ja niiden soveltamista. Työt on valikoitu antamaan vanhoille perusdemoille uusia mahdollisuuksia ja myös mittausautomaation havainnollisuutta. Nähdään toisten tekemistä ja tehdään itse!

Ohjelma ja ilmoittautuminen

 

TerveTie -terveystietoa opettaville opettajille täydennyskoulutuskokonaisuus 2011-2013

TerveTie -terveystietoa opettavien opettajien täydennyskoulutus 2011-2013
Koulutus sisältää erillisiä itsenäisiä jaksoja jotka on suunnattu yläaste- ja lukioikäisten oppilaiden opettajille. Koulutusjaksot toteutetaan valtakunnallisena verkostoyhteistyönä eri paikkakunnilla samankaltaisina (Turku, Vaasa, Jyväskylä, Tampere). Koulutus on Opetushallituksen rahoittamana ilmainen. Verkkosivut:

Turku, 

Vaasa

Jyväskylä

Tampere

 

 

Rehtorin työhön valmentava koulutus

Turun yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea järjestää yhteistyössä Sat@Opin kanssa Rehtorin työhön valmentavan koulutuksen. Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa valtakunnallista yhteistyötä. Vastaavia koulutuksia järjestetään Lapin yliopistossa, Oulun yliopistossa, Åbo Akademissa (Vaasan yksikkö), Joensuun yliopistossa, Tampereen yliopistossa ja Helsingin yliopistossa. Lue lisää oheisesta liitteestä.

Rehtorikoulutus


Tutki, löydä, opi arkiympäristössä

Käytännönläheinen koulutus opettajille alkaa syyskuussa!

Haluatko potkua oman työsi ja koulun kehittämiseen! Oppimista ja osallistumista neljän seinän ulkopuolella? Käytännön ideoita ja apua sosiaalisen median tai paikkatiedon soveltamiseen opetuksessa? Ajatusten vaihtoa samanhenkisten opettajien kanssa?

Tutki, löydä, opi arkiympäristössä -kurssilla ei jäädä teorioimaan vaan toimitaan omassa koulussa. Mukaan toivotaan kouluista useamman opettajan porukoita, jotka suunnittelevat ja toteuttavat koulussaan useampia oppiaineita yhdistävän projektin haluamastaan teemasta.
 
Kurssi alkaa lähitapaamisella, johon voi osallistua Vantaalla, tiedekeskus Heurekassa 17.9. tai Oulussa 24.9. Lähitapaamisen jälkeen koulutus jatkuu verkossa, oppimisympäristö Linkissä. Kurssilla painottuvat koulussa toteutettavat oppimisprojektit ja kurssilaisten vastavuoroinen palaute ja kannustus. Ohjaajina toimivat Olli Vesterinen Helsingin yliopistosta ja Tiina Hyttinen ja Heli-Maija Nevala Liikkeelle! -verkkopalvelusta. Lue lisää oheisesta liitteestä tai http://liikkeelleympäristö.fi

 

Terveisin

Päivi Hyttinen
koulutus- ja tiedotusassistentti
MAOL ry
09 150 2377
paivi.hyttinen@maol.fi
www.maol.fi

MAOL ry: Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 010 322 3160